İngilizce

Dr. Suat Günsel Girne Koleji İngilizce Bölümü olarak amacımız, öğrencilerimize ulusal ve uluslararası platformlarda evrensel dil olan İngilizceyi özgüven içinde kullanarak, kendilerini en iyi şekilde ifade edebilme becerilerini kazandırmaktır. Bölümümüz, bilgi ve kaynak açısından uzun yılların birikimine sahip olan deneyimli ve kendini sürekli yenileyen öğretmenler tarafından yürütülmektedir. Turkish GCSE ve English as a Second Language sınavlarındaki dünya birinciliklerimiz, alanımızda ne kadar ciddi ve disiplinli çalıştığımızın kanıtıdır.

Öğrencilerimiz, 6.sınıftan başlayarak, dört ana alan olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma üzerine yoğunlaşmaktadır. 9. sınıfta öğrencilerimiz deneyimli öğretmenlerimiz tarafından hem 10. sınıfta girecekleri sınava hazırlanmakta hem de yılsonu alacakları Turkish GCSE sınavına çalıştırılmaktadırlar. 10. sınıf öğrencileri IGCSE İngilizce sınavına katılmaktadırlar. Bu sınava hazırlanabilmeleri amacıyla yıl içerisinde birden fazla deneme sınavına girmektedirler.11. ve 12. sınıfta öğrencilerimiz üniversiteye girmeleri için gerekli olan IELTS sınavına hazırlanmaktadırlar. Ayrıca ihtiyaç duyan öğrencilerimiz için ekstra IELTS ve SAT kursları yapılmaktadır. Sınava hazır olan IELTS öğrencilerimiz öğretmenlerinin bilgisi dahilinde diledikleri takdirde ayda iki kez düzenlenen bu sınava girme şansına sahiptirler. 12. sınıfın Şubat ayından sonra öğrencilerimizi üniversite yaşamlarına hazırlamak ve gidecekleri okula daha kolay adapte olabilmelerini sağlamak amacıyla üniversite hazırlık dersleri yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz KET (6. ve 7.sınıf) ve PET (7. ve 8.sınıf), IGCSE İngilizce, IELTS ve SAT gibi uluslararası sınavlarda birçok başarı elde etmişlerdir. IELTS sınavlarında, birçok öğrencimiz dokuz üzerinden 8.5 almışlardır. SAT gibi uluslararası bir sınavda KKTC’de birinciliklerimiz vardır. Yabancı dil okuyan öğrencilerimiz KKTC ve Türkiye üniversitelerinde Batı (İspanyolca, İtalyanca, Fransızca, Almanca) ve Doğu (Çin Dili, Rus Dili, Japon Dili) dilleri ile ilgili bölümlere kabul almaktadırlar.

Akademik başarılarımızı pekiştirmek ve öğrencilerimizin kendilerine güvenmelerini sağlamak amacı ile birçok etkinlik ve projeler yapılmaktadır. Her yaş grubu için düzenlediğimiz aytışmalar ile öğrencilerimizin kendi düşüncelerini özgürce ve İngilizce dilinde savunmalarını sağlayacak ortamlar hazırlayıp, kültürel etkinlikler ve projeler ile çocuklarımıza sosyal yardımlaşmanın önemini vurgulamaktayız.

Her yıl düzenlenen kompozisyon yarışmaları ile öğrencilerimizin hayal güçlerini geliştirmeye ve yaratıcılıklarını ön plana çıkarmaya çalışmaktayız.

Ayrıca yılsonu düzenlediğimiz drama kulübümüzün hazırladığı tiyatro gösterileri ile hem dünya yazarlarını öğrencilerimize tanıtıp hem de öğrencilerimizin iletişim becerilerini güçlendirmekteyiz.