Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji’nin “Burs Sıralama ve Giriş Sınavı” Sonuçları Açıklandı!
Eklenme Tarihi: 02 Haziran 2024, 18:17
Son Güncelleme Tarihi:03 Haziran 2024, 13:58

500’e yakın öğrencinin burslu eğitim ve kayıt hakkı elde etmek için ter döktüğü sınavın sonuçlarına göre; 24’ü Dr. Suat Günsel Bursu olmak üzere toplam 81 öğrenci burs kazandı.

Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji’nin 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılı için düzenlediği “Burs Sıralama ve Giriş Sınavı” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Lefkoşa, Girne ve Yeniboğaziçi olmak üzere üç merkezde gerçekleştirilen sınava giren 500’e yakın öğrenci; Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji’nde burslu eğitim ve kayıt hakkı elde etmek için ter döktü. Sınav sonucunda 24’ü Dr. Suat Günsel Bursu olmak üzere toplam 81 öğrenci burs kazandı.

81 öğrenci burs kazandı
2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılında Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji’nde eğitim almak isteyen öğrencilerin katıldığı sınavda; 24 öğrenci Dr. Suat Günsel Bursu’na hak kazandı. Ayrıca 17 öğrenci “Tam Eğitim Bursu”, 19 öğrenci “Yarım Eğitim Bursu” ve 21 öğrenci “Çeyrek Eğitim Bursu” almaya hak kazandı. Sınav sonucunda, Dr. Suat Günsel Bursu ile eğitimlerine devam edecek olan öğrenciler, 7 yıllık eğitim süreleri boyunca hiçbir okul ücreti ödemeden ve her öğretim yılı içerisinde 9 ay boyunca harçlık alarak eğitimlerine devam edecek. Aynı şekilde sınav sonucunda burs hakkı kazanan tüm öğrenciler de lise sona kadar, 7 yıl boyunca kendilerine verilen eğitim bursundan yararlanabilecekler.

Dr. Suat Günsel Burusu kazanan öğrencilerin son kayıt tarihi 14 Haziran 2024
Dr. Suat Günsel Bursu kazanan öğrencilerin, 14 Haziran Cuma 2024 tarihi saat 16:00’a kadar; Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji sekreterliklerine başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Kayıt için gereken belgeler ve burs kazanan öğrencilere dair detaylı bilgilere ise www.nec.k12.tr adresinden ulaşmak mümkün.

Doç. Dr. Cemre S. Günsel Haskasap: “Öğrencilerimize en iyi eğitim olanaklarını sunmaya devam edeceğiz.”
“Burs Sıralama ve Giriş Sınavı”na katılan ve kazanan tüm öğrencileri tebrik eden Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Cemre S. Günsel Haskasap, başarıyı ödüllendirme ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirme amacıyla düzenledikleri sınava, öğrencilerin gösterdiği ilgiden mutluluk duyduklarını söyledi.

“Yakın Doğu Koleji, Yakın Doğu Yeniboğaziçi Koleji ve Dr. Suat Günsel Girne Koleji olarak, öğrencilerimize en iyi eğitim olanaklarını sunmaya devam edeceğiz” diyen Doç. Dr. Cemre Günsel Haskasap, “Kolejlerimizde yalnızca dil eğitimi ve akademik başarıya değil, aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerini de önceliklerimiz arasında tutuyoruz” ifadesini kullandı. Sınava giren öğrencilere de seslenen Doç. Dr. Cemre S. Günsel Haskasap, “Her birinizin kendi potansiyelini en iyi şekilde gerçekleştireceğine yürekten inanıyorum. Bu yolculukta her zaman yanınızda olacağız. Yakın Doğu Ailesine hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.

BURS KAZANAN ÖĞRENCİLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ…